Graffiti gespoten op bruggetje Jannezand

HANK – Graffitikunstenaars hebben drie enorme woorden in de kleuren wit, blauw en spetterend paars achtergelaten op historisch bruggetje Jannezand in de Biesbosch.

Kunst voor de één, vandalisme voor de ander. Het bruggetje werd in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en was toen een belangrijke schakel tussen Hank en de achtergelegen polder. De gemeente Werkendam en het Rijk willen de brug restaureren. Inmiddels is de overwoekerde weg naar het bruggetje vrijgemaakt.

Binnenkort start een onderzoek naar blindgangers uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem van de Bleeke Kil. Volgens de Archiefring Hank is de twee ton die de restauratie kost weggegooid geld omdat de brug al te ver heen is. Daar komen nu de kosten van het verwijderen van de graffiti bij.