Nieuwe beheerder dorpshuis Tavenu

NIEUWENDIJK – Dorpshuis Tavenu is na de zomervakantie begonnen met een frisse start. Sinds enkele weken waait er namelijk een andere wind in Tavenu met de nieuwe beheerder, Vincent Konings.

De 56-jarige Konings woont al bijna 20 jaar met zijn gezin in Nieuwendijk, maar komt oorspronkelijk uit Maastricht en is opgegroeid in Oost-Brabant. Hij heeft 35 jaar als aneasthesie-verpleegkundige gewerkt in het Albert Schweizerziekenhuis en was toe aan een carrièreswitch. Bij het vrijkomen van deze functie in het dorpshuis zag hij zijn kans schoon en is hij na een lange solliciatieprocedure door het bestuur van Stichting Dorpshuis Tavenu aangesteld als nieuwe beheerder.

Dat er een andere wind waait in Tavenu is nu al goed te merken, want als je vanaf 10 uur ‘s ochtends binnenkomt is er al leven in de brouwerij. Konings is als gastheer de gehele dag aanwezig voor een praatje, een kopje koffie of thee en natuurlijk ook voor andere drankjes en hapjes. Op vrijdag 16 oktober staat er een Oktoberfest op het programma met twee bekende regionale D.J.’s.