Eigen muziekstuk voor gemeente Altena door JA!

ALTENA – JA! Jeugdfanfare Altena heeft opdracht gegeven om speciaal voor de nieuwe gemeente Altena een muziekstuk te componeren.

Het project is onderdeel van Altena Bruist, een reeks activiteiten op het gebied van Bewegen, Cultuur en Muziek die worden georganiseerd om de 21 kernen die Altena rijk is aan elkaar te verbinden. Leon Vliex heeft het muziekstuk gecomponeerd. Fleur Groenenberg bedacht de naam voor het muziekstuk.

Leon Vliex heeft zich voor de compositie verdiept in de historie en de kenmerken van het gebied. De compositie is opgebouwd uit elementen die de gemeente Altena kenmerken. Met name de natuurelementen aarde, vuur, water en lucht spelen een prominente rol in de compositie. Het natuurelement aarde verwijst naar het grondgebied Altena, dat de basis is voor het tot stand komen van de nieuwe gemeente.

Op 5 januari 2019 is de première van het muziekstuk in het Uivernest in Hank. Er zijn voor die avond nog kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.altena2019.nl/altenabruist.