‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ en ‘Beste Initiatief 2017/2018’?

GORINCHEM – De genomineerden voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ zijn bekend. De gemeenten Gorinchem, Rotterdam en Veenendaal strijden dit jaar om de eervolle titel.

Samen met de gemeente Breda en Deventer is gemeente Gorinchem tevens genomineerd voor het ‘Beste initiatief 2017/2018 op sport- en beweegbeleid’. Het project ‘Beweegcoach Zorg’ is door de vakjury bij de beste drie geplaatst. De winnende gemeenten worden op woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Breda.

Gemeente Gorinchem is twee keer eerder genomineerd geweest. In 2014 voor het Beste Initiatief en in 2015 voor Sportgemeente. En nu is de gemeente dus voor twee prijzen in de race. Een vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaar van de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2018’. De winnaar van het ‘Beste initiatief 2017/2018′ wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega’s van andere Nederlandse gemeenten.