Boekpresentatie ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’

GIESSEN – Op 23 september om 14.30 uur bent u van harte welkom op Fort Giessen, Burgstraat in Giessen. Rode draad deze middag is de Eerste Wereldoorlog.

Bijna 100 jaar geleden eindigde Wereldoorlog I. Dannie ten Zweege presenteert daarom haar kersverse boek ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’. Het boek toont een breed panorama van de kunstscène in Europa ten tijde van WO I. De gidsen van Fort Giessen vertellen u het verhaal van het Fort ten tijde van WO I en leiden u rond door loopgraaf en langs luister- en schuilplaats.

Jan Verhoeven is een bevlogen kenner en verzamelaar van abstracte kunst en schreef hier onlangs een prachtig boek over. Hij vertelt deze middag over de beginperiode van deze stroming die nagenoeg samenviel met het uitbreken van de eerste Wereldoorlog. Aan bod komen onder andere Kadinsky, Mondriaan en Malevich. Jan is een begenadigd verteller en laat u abstracte kunst beleven! We vragen u wel om u vooraf aan te melden via tantebethjebooks@gmail.com of bel 06-22660901.