Start aanleg glasvezel in buitengebied Altena

WERKENDAM – Op 3 september gaven wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena.

In februari 2018 werd bekend dat ruim 52 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Vandaag ging de schop in de grond en gaat de aanleg officieel van start. De wethouders van de gemeenten in Altena zijn enthousiast over de start van de aanleg: “Het is mooi om te zien dat we dit samen met onze buurtgemeenten en ambassadeurs in regionaal verband hebben gerealiseerd.

Naar verwachting is eind eerste kwartaal van 2019 het buitengebied van Altena voorzien van glasvezel. In totaal wordt er 400 kilometer gegraven en inmiddels hebben circa 1350 adressen een glasvezelabonnement afgesloten.