Nieuw Woerkums biertje krijgt de naam: ‘KiKuit’

WOUDRICHEM – Op 30 augustus kreeg Wethouder Jorritsma uit handen van Arjens van Gammeren (Visserijmuseum) en Ronald van den Ende (Woerkumer Bier) het eerste Woerkumer kuitbier gepresenteerd. Dat het in het Visserijmuseum plaats vond was geen toeval. Zalm en Kuit horen immers bij elkaar.

Het Kuitbier is gebaseerd op authentieke receptuur uit de 15de eeuw. Kuitbier is typisch Nederlands bier: een soort troebel en bleek witbier, het heeft een grasachtige bouquet, aangevuld met frisse citrustonen. Niet gerst maar gemoute haver en tarwemout zijn de hoofd ingrediënten.

Het is eigenlijk een tijdscapsule: want men proeft wat Jacoba van Beieren, Trompetter Jan Klaasen en Hugo de Groot des tijds ook geproefd moeten hebben: een heerlijk verfrissend biertje. Met alc. 5,5 % een smakelijke dorstlesser maar kijk wel uit: niet te veel wat dan zakt het in je benen! Vandaar dat dit heerlijke Woerkumerbier ‘KiKuît’ heet. Het bier is alleen te proeven tijdens 1ste Woerkumer Streekbieren Proeverij dat op 9 september as vanaf 13.00 uur op het Arsenaal in Woudrichem gehouden wordt.