Altena Nieuwe Energie start met de verkoop van duurzame energie

ALTENA – Het visietraject voor de nieuwe gemeente Altena, dat in 2016 startte, mag een nieuw gerealiseerd icoonproject bijschrijven. Een groen energiebedrijf zonder winstoogmerk, voor en door de mensen van Altena: Altena Nieuwe Energie.

Kees Vreeswijk uit Sleeuwijk is een van de deelnemers van de visiegroep WENS en is sinds die tijd bij dit maatschappelijke initiatief betrokken. Op de Dag van de Toekomst werd duidelijk dat een meerderheid van de visiegroepen duurzaamheid en groene energie echt belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente. Een groep van 10 – 15 mensen uit zes verschillende visiegroepen is daarom samen met de vrijwilligers van DEcAB bij elkaar gaan zitten.

De vrijwilligers van DEcAB hebben het op zich genomen om de kar van dit project te trekken. Altena Nieuwe Energie is een coöperatie, geen bedrijf. Dat verschil is belangrijk. Een bedrijf wil winst maken, een coöperatie wil een doel bereiken. Mocht Altena Nieuwe Energie ooit winst gaan maken, dan gaat die winst naar duurzame initiatieven.