Doet u mee met de eerste rollator streetrace Altena?

ALMKERK – De Riethorst Stromenland nodigt mensen die lopen met een rollator uit om op woensdag 12 september 2018 deel te nemen aan de eerste rollator streetrace Altena.

Dit evenement wordt gehouden op het parkeerterrein achter sportcentrum Het Verlaat in Almkerk. Alle inwoners van Het Land van Heusden en Altena kunnen meedoen. Inschrijven is mogelijk tot 2 september. De rollatorloop is een wandeltocht van minimaal 500 meter over een speciaal uitgezet parcours. Het idee erachter is om mensen in beweging te krijgen die doorgaans door ouderdom, fysieke beperkingen of weinig sociale contacten veel binnen zitten.

In het voorjaar werd in Oosterhout ook al een rollatorrace georganiseerd. Deze race was zeer succesvol en kreeg landelijke aandacht van de media. Het evenement vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Deelnemers krijgen een een lunch en een aantal consumpties aangeboden van de organisatie. Het programma valt samen met een sponsorloop van de plaatselijke basisschool en BSO Hoppas. Inschrijven kan via email: t.damen@drsn.nl.