Boerenerfdag 2018: een leuk dagje uit voor jong en oud

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 18 augustus openen Oscar en Anita Combee de deuren van hun bedrijf voor de Boerenerfdag. In Wijk en Aalburg runnen zij een moderne geitenhouderij met 650 melkgeiten.

De Boerenerfdag is inmiddels een begrip in de omgeving. Omdat de Boerenerfdag ieder jaar op een ander bedrijf is, is er ieder jaar weer iets heel anders te zien. Zoals ieder jaar wordt de Boerenerfdag georganiseerd vanuit ZLTO Altena Biesbosch, maar dit jaar ook door Puur uit Altena. Dit is een nieuwe organisatie van de initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten.

Loop door de hightech draaiende melkstal, bekijk de duurzame geitenstal van dichtbij, ontdek wat een geit eet en ervaar zo wat een geitenhouder allemaal moet doen voordat de melk met de melkauto naar de fabriek gaat. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Verder presenteren lokale organisaties en ondernemers zich graag aan u. Iedereen is op 18 augustus van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur aan de Dodesteeg 1 in Wijk en Aalburg.