Een bijzondere samenwerking in een bijzonder stukje Nederland

ALTENA – Het Land van Heusden en Altena is een bijzonder stukje Nederland tussen de rivieren. Dat vraagt om een bijzondere samenwerking tussen boer en natuur.

Om dit aan meer mensen te laten zien zijn initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten de organisatie Puur uit Altena gestart. Puur uit Altena wil iedereen laten zien en beleven hoe onze boeren en tuinders samenwerken met mens, dier en natuur. De boeren en tuinders zijn zich enorm bewust van de natuur om hen heen. Zo werkt een aantal boeren bijvoorbeeld samen met natuurverenigingen om weidevogels te laten broeden of om biodiversiteit te verhogen door het inzaaien van akkerranden.

Tijdens de Boerenerfdag op 18 augustus is natuurlijk nog veel meer te zien over de lokale boeren en tuinders, lekkere streekproducten en de bijzondere samenwerkingen tussen boer en natuur. De Boerenerfdag vindt dit jaar plaats bij familie Combee in Wijk en Aalburg. Daar runnen Oscar en Anita Combee samen een geitenhouderij.