Mogelijke productiefout in paspoort of identiteitskaart

REGIO – In de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018 is er in een deel van de afgegeven paspoorten en identiteitskaarten een productiefout geslopen.

Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in uw paspoort of identiteitskaart niet werkt. Op basis van een steekproef lijkt deze fout voor te komen bij bijna 1 procent van de in die weken geproduceerde documenten. Dat zijn landelijk ongeveer 5.000 reisdocumenten. De reisdocumenten zijn ondanks de fout met het echtheidskenmerk wel geldig.

Hebt u een paspoort of identiteitskaart met een mogelijke productiefout? Dan krijgt u hierover een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Ook kunt u vanaf 16 juli met een gratis app op een Android telefoon controleren of dit probleem zich voordoet bij hun reisdocument. De app heet ‘BZK-ID’ en staat in de Google Play Store. Daarnaast kunt u vanaf maandag 16 juli 2018 terecht bij de gemeenten of Nederlandse ambassades in het buitenland om te controleren.