Houd het strand schoon! Ruim je rommel op!

WOUDRICHEM – Het is al weken mooi weer en we genieten met veel mensen van de strandjes. Dat is mooi natuurlijk. Het is minder mooi dat de strandjes iedere avond bezaaid zijn met afval. Niet een beetje maar veel afval.

Bijna misdadig wordt het als kapot geslagen flessen met de scherven omhoog aan de vloedlijn in het zand zijn ingegraven. Dat kan niet en het mag zeker niet. Iedere strandbezoeker is zelf verantwoordelijk voor wat hij of zij meeneemt en dus ook voor wat hij of zij achterlaat. Want wat je meeneemt, kun je ook mee terugnemen. Dan blijft het strand schoon, het is beter voor het humeur van iedere strandbezoeker, en natuurlijk is het beter voor het milieu.

De gemeente Woudrichem heeft aan het begin van het seizoen het strand gezeefd zodat er schoon aan het seizoen begonnen kon worden. Dat is overigens geen garantie dat echt alle scherpe stukjes zijn verwijderd. Afgelopen week zijn alle volle afvalcontainer geleegd. Bovendien zijn er twee extra containers bij geplaatst. Verder komt de politie iedere dag controleren en loop je het risico op een boete.