Dussenaar in Dussen blijft gesloten deze zomer

DUSSEN – De Dussenaar is deze zomerperiode gesloten, omdat het beheer van de multifunctionele accommodatie wordt overgedragen. Volgens de gemeente Werkendam is bewust gekozen voor een rustige periode.

Raadslid Philip den Haan van AltenaLokaal is verbolgen dat De Dussenaar tot en met zondag 19 augustus dicht is. Volgens hem is dit een strop voor de ouderen, die zich tijdens de zomermaanden juist eenzamer voelen omdat hun (klein)kinderen op vakantie zijn. Hij heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. 

Volgens wethouder Machiel de Gelder gaan alle MFA’s en dorpshuizen in de gemeente Werkendam, dus ook De Dussenaar, in de zomer dicht. Bovendien zou de wethouder niet met andere horecagelegenheden willen concurreren. De gemeente beaamt dat de sluiting van De Dussenaar in de zomerperiode vervelend is, maar ze geeft tegelijkertijd aan dat het streven is dat het dorpshuis volgend jaar niet sluit tijdens de zomer.