Duurzaam brein geslaagd thema van bibliotheek CultuurPuntAltena

WOUDRICHEM – Bibliotheek CultuurPuntAltena organiseerde woensdag 27 juni binnen het thema ‘Duurzaam’ het derde biebevent. Dit keer met het brein als onderwerp.

De medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek hadden de raadszaal en de foyer omgetoverd in een evenementen locatie met voor iedereen een ‘zetel’ en versnaperingen. Als dementie, Alzheimer en Niet-aangeboren hersenletsel de onderwerpen zijn, zou je een zware avond verwachten. Die sfeer was er zeker niet. De aanwezigen hebben het kloppend hart voor ‘doen wat wel kan, in het nu leven en positief zijn’ ontmoet via de sprekers.

Willem Philipsen vertelde hoe zijn brein en persoonlijke hoofdcomputer crashte. Een herseninfarct maakte in één klap een einde aan zijn virtuoze gitaarspel en fraaie zangstem. Spreken was plotseling moeilijk en Willems linkerzijde viel uit. Maar de passie voor muziek is gebleven.