Foto van Marcel van Balkom bij expositie National Geographic

HANK/DEN HAAG – Op 28 juni 2018 opende het Museon de nieuwe fototentoonstelling de Greatest Landscapes. Met deze expositie haalt Museon een wereldprimeur in huis. Alle foto’s zijn in de afgelopen jaren genomen door de beste fotografen van National Geographic.

Het doel van de expositie is exact hetzelfde als de missie van het Museon: bezoekers inspireren om onze wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. Naast meer dan 70 foto’s van uiteenlopende locaties ‘ver weg’ wil het Museon in de tentoonstelling ook de aandacht vestigen op bijzondere landschappen in ons eigen land. Uit alle inzendingen zijn 4 winnaars gekozen.

Marcel van Balkom uit Hank is een van de winnaars. Hij is met zijn foto van de Zeelandbrug een van de 4 winnaars geworden en met een 2e foto van de Biesbosch heeft Marcel een eervolle vermelding in de wacht weten te slepen. De Biesbosch foto wordt opgenomen in een doorlopende digitale presentatie en in het museum gepresenteerd. Met dezelfde foto heeft Marcel afgelopen november nog de jury- en publieksprijs gewonnen in de National Geographic Photo award in de categorie landscape 2017.