Nieuw logo gemeente Altena gereed

ALTENA – De nieuwe gemeente Altena heeft na een woordmerk nu ook een beeldmerk. Op 25 juni presenteerden streekgenoten Marianne Sijberden (De Perswinkel) en Peter Korsman (Autograph) het nieuwe logo.

De nu nog samenwerkende gemeenten gebruiken dit jaar een tijdelijk ‘Altena2019’ logo. Dit logo symboliseert de drie gemeenten die samenwerken om tot een fusie te komen. Vanaf 1 januari 2019 werken de gemeenten niet meer samen maar vormen dan de nieuwe gemeente Altena.

Het nieuwe logo borduurt duidelijk voort op het Altena2019 logo. Er is een drie-eenheid te zien door middel van vorm en kleurgebruik. Daarin komen aspecten als water en natuur terug. De ontwerpers gebruiken verder de termen Eiland, Eenheid, Geometrisch, Organisch, Open, Helder en Vriendelijk. In het logo is ook de tekst ‘Gemeente Altena’ te lezen in een speciaal ontworpen lettertype.

Achter de schermen worden het logo en de huisstijl de komende maanden verwerkt in bijvoorbeeld de website, het wagenpark of het papierwerk voor de gemeente Altena.