Gratis huistest beschikbaar voor levensbestendig wonen

ALTENA – Op maandag 18 juni is het project Mijn Huis Op Maat van start gegaan in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Via dit project willen de gemeenten koopeigenaren uitdagen om hun woning toekomstbestendig te maken.

Inwoners van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem kunnen vanaf 18 juni gebruikmaken van een gratis online huistest. Door de huistest in te vullen krijgen ze advies over mogelijke verbeterpunten van hun woning op het gebied van veiligheid en comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld technologische mogelijkheden die een woning comfortabeler maken. Denk daarbij aan gordijnen die automatisch open kunnen of licht dat ’s nachts automatisch aangaat bij beweging. Inwoners kunnen de huistest invullen via www.mijnhuisopmaat.nl. Vorige week maakten ook wethouders Cees Schreuders (Aalburg), John Bakker (Werkendam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de huistest.

Dit jaar organiseren de gemeenten ook informatieavonden in 3 kernen. De eerste informatiebijeenkomst staat gepland op 28 juni in De Hoogt in Uitwijk. Zaal open vanaf 19:15, het programma start om 19:30.