Aangifte doen bij de politie

REGIO – Bent u slachtoffer van een misdrijf? Is er bijvoorbeeld bij u ingebroken of heeft iemand u mishandeld? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Met een aangifte laat u de politie weten wat er is gebeurd.

Iedereen mag aangifte doen van een misdrijf. Doet een kind jonger dan 13 jaar aangifte? Dan neemt de politie altijd contact op de ouders of verzorgers. Wil een kind zelf geen aangifte doen? Dan kunnen zijn ouders of verzorgers dat voor hem doen. De politie krijgt elk jaar meer dan één miljoen aangiftes. U kunt aangifte doen van alle misdrijven die in Nederland zijn gepleegd. Bijvoorbeeld diefstal, internetoplichting, inbraak, fraude, mishandeling of verkrachting. Van sommige misdrijven moet u aangifte doen, bijvoorbeeld ontvoering. Dat staat in de wet. 

U kunt online aangifte doen via www.politie.nl, via 0900 – 8844 of een politiebureau. Maak hiervoor een afspraak via 0900 – 8844. Heeft de gebeurtenis plaatsgevonden in een woning? Dan kunt u geen online aangifte doen, de politie komt dan bij u thuis.