PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Gorinchem aan

GORINCHEM – PostNL past vanaf eind juni in gemeente Gorinchem het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan.

Vanaf 30 juni 2018 worden de eerste veranderingen doorgevoerd in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Midden) door. In de gemeente Gorinchem blijven 25 brievenbussen, verdwijnen er 8 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij.