Gezocht oude trouwfoto's en historische voorwerpen

ALTENA – In aanloop naar één gemeente Altena organiseert Erfgoed Altena, de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september 2018 de expositie Van Emmikhoven tot Altena.

De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in de regio. Om invulling te geven aan deze expositie, zoekt de organisatie oude trouwfoto’s en voorwerpen met logo’s of beeldmerken van de vroegere gemeenten. De expositie Van Emmikhoven tot Altena brengt de geschiedenis van de 14 voormalige gemeenten in het Land van Heusden en Altena in beeld. Van Emmikhoven, de eerste gemeente die al in de 19e eeuw heringedeeld werd, tot Altena, de laatste gemeente die straks gevormd wordt.

Behalve informatiepanelen over iedere afzonderlijke gemeente, wil de organisatie ook trouwfoto’s laten zien die gemaakt zijn in of rondom voormalige gemeentehuizen. De organisatie is ook op zoek naar oude voorwerpen die het logo of wapen van voormalige gemeenten dragen. Te denken valt aan serviesgoed, relatiegeschenken, pennen, briefpapier, schilderijen, etc. Meer weten? Wilt u voorwerpen aanmelden? Neem contact op via hanviskie@gmail.com.