Celine Besselink zwemt regio limiet

OOSTERHOUT/AMERSFOORT – Vijf zwemmers kwamen het afgelopen weekend aan de start van een zwemwedstrijd. In Oosterhout zwommen Celine Besselink en Chimène Huisman. Nico Swart, Paul en Annette Wijnja doken in Amersfoort het water tijdens een masters wed

Celine had haar zinnen gezet op de limiet voor de Regio Zomer Kampioenschappen eind mei begin juni van dit jaar. Enkele weken geleden kwam ze 0,05 seconden te kort, maar dit weekend in Oosterhout, in het 50 meter bad, bleef ze er bijna een seconde onder.

De masters zwommen in het oude bad van Amersfoort één van de laatste wedstrijden in dat bad. Nico wist op de 50 schoolslag zijn beste tijd met bijna twee tienden aan te scherpen, terwijl hij op de rugslag sprint er twee tienden boven bleef. Over vier weken staat de laatste competitiewedstrijd op het programma en daarna gaat de focus op de kampioenschappen. Begin mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op de kalender en eind mei en begin juni de regio kampioenschappen.