Verkiezing 'Vereniging van het Jaar'

LANDELIJK – Donderdag 15 maart is de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ van start gegaan. De verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank.

De verkiezing heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport-­ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot 9 april, waarna de stemperiode begint.

Nadat de verenigingen zich genomineerd hebben, start vanaf 9 april tot 20 mei a.s. de stemperiode. Het publiek kan via www.verenigingvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete vereniging. In iedere gemeente wint de sport- en de cultuurvereniging met de hoogste score. Deze score is een gewogen gemiddelde van het aantal stemmen (50%) en de waarderingscijfers (50%). De gemeente- en ook de provinciewinnaars worden rond 25 mei 2018 bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie, nomineren en stemmen op: www.verenigingvanhetjaar.nl