Rabo Rotary Music School bedankt!

ALTENA – De afgelopen 6 jaar hebben leerlingen uit het Land van Heusden en Altena de concerten van het philharmonisch orkest Zuid Nederland bezocht met een bijdrage van Rotaryclub Woudrichem.

Bibliotheek CultuurPuntAltena bedankt Rotaryclub Woudrichem voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren.

Het slotstuk
Op woensdag 14 maart bezochten leerlingen van maar liefst 8 basisscholen de voorstelling ‘De Liefhebber’ in het Chassé theater in Breda. Liefhebbers zijn er te over, voor van alles en nog wat. Maar wat als je nu liefhebber bent van muziekinstrumenten? En zelfs zo erg dat je niet in de gaten hebt dat je buurvrouw eigenlijk jouw liefhebber is? Deze prachtige familievoorstelling werd gespeeld door 60 muzikanten van het philharmonisch orkest die zelf uiteraard ook groot liefhebber zijn van muziek. Het was tevens de laatste voorstelling die kinderen uit Altena bezochten met een bijdrage vanuit Rotary Woudrichem.

In contact met muziek
Door de samenwerking van Rotary Woudrichem, Bibliotheek CultuurPuntAltena en de afgelopen jaren ook Rabobank Altena, hebben veel kinderen uit het gebied kennis kunnen maken met de pracht van klassieke muziek. Voorafgaand aan de concerten werd er op school aandacht besteed aan de klassieke klanken van het orkest. Op een speelse wijze kwamen de leerlingen van de boven -en onderbouw in contact met deze prachtige muziek. Zo kwamen er muzikanten op school en werden er lesmaterialen beschikbaar gesteld.