Aanhoudingen na online drugshandelen

AMSTERDAM/WERKENDAM – Met de aanhouding van vier verdachten op dinsdag 13 maart in hun woonplaats Amsterdam of Werkendam, hebben politie en justitie een einde gemaakt aan de drugshandel van darknet-drugsverkopers.

De verdachten zijn drie mannen (32 en 50 jaar uit Amsterdam en 48 jaar uit Werkendam) en een vrouw (36 jaar uit Amsterdam). Zij zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam. De aanhoudingen van drie van de vier verdachten in Amsterdam vonden op heterdaad plaats, terwijl zij waren ingelogd in hun computers op het darkweb. De vierde verdachte stond in Werkendam bij een stel 3D-printers, die op het moment van zijn aanhouding vermoedelijk drugsverpakkingsmateriaal draaiden.

De politie doorzocht dinsdag vijf woningen en een kantoor in Amsterdam en een woning met loods in Werkendam. De vier verdachten uit Amsterdam en Werkendam hebben zich vermoedelijk beziggehouden met het en verzenden van tienduizenden postpakketten met verdovende middelen over de hele wereld.