CU presenteert top 10 kieslijst

ALTENA – Tijdens de ledenvergadering van woensdag 15 maart is de top 10 van ChristenUnie kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018 vastgesteld.

Wijnand van der Hoeven, op dit moment wethouder in de gemeente Aalburg, is met unanieme stem verkozen tot lijsttrekker. Op plaats twee staat Marjan van der Meij – Schouten uit Woudrichem. De plaatsen drie en vier worden bezet door de huidige fractievoorzitter in Woudrichem Anne Duizer en het Werkendamse raadslid Wim Holster. Raadslid en fractievoorzitter Cees Nieuwenhuizen uit Veen staat op de vijfde plaats. Raadslid Hennie Schermers uit Werkendam staat op plaats zes.

De plaatsen 7 t/m 10 worden ingevuld door Caroline van Tilborg – Kant uit Rijswijk, Pieter van Dueren den Hollander uit Meeuwen, Peter Boogaarts uit Dussen en Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk. Caroline van Tilborg en Peter Boogaarts zijn op dit moment burgerraadslid in respectievelijk Woudrichem en Werkendam. Pieter van Dueren den Hollander is raadslid in Aalburg. Hermen Vreugdenhil is raadslid in Werkendam en daarnaast lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant.

Het bestuur heeft de keuze gemaakt om het vaststellen van de kieslijst op te splitsen in twee delen. In de top 10 die nu is gepresenteerd staan de mensen die de komende vier jaar de ChristenUnie fractie zullen vormen. De komende maanden zullen de plaatsen 11 t/m 30 ingevuld worden met actieve en betrokken mensen uit de regio. Deze mensen zullen de komende 4 jaar de fractie adviseren en voorzien van input vanuit alle kernen die Altena rijk is.