Themabijeenkomst over Alcohol, drugs en opvoeden

ALTENA – Op dinsdag 20 maart organiseert het jongerenwerk een thema-avond over alcohol, drugs en opvoeden voor ouders uit de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. Hoe pakt u dat aan?

De bijeenkomst begint om 20.30 uur, vindt plaats in de aula van De Schans, Munnikenland 27 in Sleeuwijk en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Opvoeders worden zich steeds bewuster van de schadelijke effecten van op jonge leeftijd alcohol drinken en van de gevaren van drugsgebruik.

Twee acteurs van Helder Theater wisselen op een humoristische manier de theorie over alcoholschade en drugs af met herkenbare situaties uit de praktijk. Dat doen zij interactief door de aanwezigen bij de scènes te betrekken en met hen in gesprek te gaan. Onderdelen van deze interactie zijn: tegen welke uitdagingen loopt u thuis zelf aan? En hoe lost u deze op? Hoe gaat u met het experimenteergedrag van uw kind om?

Als ouder lijkt het soms of je de enige bent die met deze uitdagingen te maken krijgt. Tijdens deze thema-avond zal blijken dat ook andere ouders dezelfde uitdagingen hebben. Naast de theaterscènes geven diverse professionals een steuntje in de rug. Zij geven tips en trucs om pubers nog beter te begrijpen en hen op weg naar volwassenheid extra te ondersteunen.

Ouders die aan deze thema-avond willen deelnemen, kunnen zich opgeven (met het aantal deelnemers) via het jongerenwerk: zbal@woudrichem.nl.
Er zijn 200 plaatsen beschikbaar, dus vol=vol.

Voor meer informatie kunnen ouders contact opnemen met Zeynep Bal, T (06) 448 237 18, of via zbal@woudrichem.nl.