Raad is positief over inzet Gorinchem Beweegt

GORINCHEM – De gemeenteraad van Gorinchem besloot donderdag 8 maart 2018 de inzet en werkwijze van Gorinchem Beweegt structureel voort te zetten.

Dit naar aanleiding van een evaluatie in opdracht van de raad. Raadsleden en samenwerkingspartners zijn positief over het werk dat wordt verricht door het team van Gorinchem Beweegt. Tientallen initiatieven kwamen van de grond op het gebied van sport, cultuur en welzijn.

Uit de evaluatie blijkt dat Gorinchem Beweegt een herkenbaar, zichtbaar en energiek team is, die de inwoner weet te bereiken en mee laat doen. Het team heeft een breed netwerk, waardoor ze snel de juiste partners kan binden aan projecten of initiatieven. Ze heeft ook een belangrijke preventieve en signalerende rol in de stad, die het team de komende jaren wil uitbreiden en versterken. Ze focust daarbij op de kwetsbare inwoners van de stad. De raad geeft mee dat Gorinchem Beweegt haar faciliterende rol blijft behouden.