Oversteekplaatsen en wegafsluiting voor veiligheid

WERKENDAM – Door de verhuizing van de scholen ‘t Kompas en Burg. Sigmondschool naar het Vlechtwerk aan de Hooftlanden in Werkendam veranderen verkeersstromen.

Voor de veiligheid van overstekende kinderen neemt de gemeente Werkendam, in overleg met de scholen en ouders, een aantal verkeersmaatregelen. Tussen 08.00 en 09.00 uur en tussen 14.00 en 15.00 uur wordt de Sportlaan tussen de Vissersdijk en Wilgenlaan afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen er wel langs. Ouders die hun kinderen met de auto naar ‘t Vlechtwerk brengen rijden via de Hooftlanden. Om de Ds. Joh. Groenewegenschool en De Akker te bereiken rijden ouders via de Sportlaan. Na de werkzaamheden op de Raadhuislaan en Van Randwijklaan wordt de afsluiting definitief.

In de week van 12 maart komen er twee verhoogde zebrapaden op de Van Randwijklaan. Een ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaats Ds. Joh. Groenewegenschool en een ter hoogte van de Kamille. Voor de kruising Zaagbekstraat/Van Randwijklaan wordt onderzocht hoe kinderen nog veiliger over kunnen steken. Tot de zebrapaden klaar zijn helpen verkeersbrigadiers de kinderen met oversteken.