Tiende Toontje Sprengerpluim voor Carola Schouten

ALTENA – De tiende Toontje Sprengerpluim is woensdagavond op kasteel Dussen toegekend aan minister Carola Schouten.

Veertig jaar geleden werd ze geboren in Den Bosch, maar ze groeide op in Giessen. De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een prachtig voorbeeld voor alle vrouwen in het Land van Heusden en Altena. Door hard werken is ze opgeklommen tot minister en daarmee laat ze zien dat je als vrouw alles kunt bereiken. Natuurlijk had men haar graag de pluim zelf overhandigd in Den Haag, maar dat paste zelfs niet in haar agenda. Carola Schouten was in 2014 wel bij de uitreiking van de Toontje Sprengerpluim aan Paula Jorritsma.

De Toontje Sprengerpluim werd eerder uitgereikt aan Hetty van der Stelt, Sylvana de Backer, Carla Breuer, Loes Lijmbach, Hennie Schermers, Paula Jorritsma, Marienke de Boer-van Lankeren, Jenneke Komejan en Corine Verweij. De Toontje Sprengerpluim, die jaarlijks wordt uitgereikt rond internationale Vrouwendag door Hannie Visser-Kieboom, verwijst naar Toontje Sprenger, zij was in 1939 het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena in de gemeente Sleeuwijk en De Werken.