Nostalgische 'de Veste' lijkt verloren te gaan

WOUDRICHEM – Het nostalgische gebouw aan de Hoogstraat lijkt in zijn functionaliteit definitief verloren te gaan door een voorgenomen verkoop aan de Makelaars van Altena.

Het bestuur van Stichting de Vleet welke formeel eigenaar is van het gebouw heeft op het laatste moment een door Woonlinie ontwikkelt sociaal plan afgewezen. De buurtfunctie welke de Veste had verdwijnt, het bestuur heeft niet onderzocht in hoeverre de inwoners van Woudrichem zelf bereid zijn om mee te helpen deze buurtvoorziening overeind te houden.

De Vestinggouverneur heeft gelet de reacties van vele inwoners het bestuur met klem verzocht om met de verkoop nog even te wachten tot dat er onderzocht is of er voldoende draagvlak is om ‘De Veste’ op welke wijze dan ook voor de gemeenschap te behouden. Mocht er geen draagvlak zijn is dat in ieder geval helder, aldus de gouverneur.

De gemeente Woudrichem voorziet in een bijdrage aan Stichting de Vleet om het gebouw in ieder geval te blijven exploiteren tot juni 2018. Hiermee lijkt er geen directe noodzaak om “de Veste” nu zo snel van de hand te doen.

De vestinggouverneur roept een ieder op zijn bijdrage te leveren om een petitie te starten om de argumenten voor het behoud van “de Veste” richting het bestuur kracht bij te zetten. Voor meer informatie en uw steun kunt u zich richten aan help-de-veste@vestingwoudrichem.nl