75-jarige schaatser Biesbosch overleden

HANK – Woensdagochtend 28 februari zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een man die door het ijs was gezakt aan de Middellandweg aan de rand van het natuurgebied de Biesbosch op het Gat van Loopgauw.

Volgens een woordvoerder van de politie, zou het slachtoffer tien meter uit de kant van het water in de problemen zijn gekomen. Op het water van het Bakkerskil werd woensdagochtend al volop geschaatst. Na de melding door voorbijgangers, zijn de brandweerkorpsen van Hank en Werkendam uitgerukt. Ook de duikploeg van brandweer Breda alsmede de hoogwerker van brandweer Oosterhout zijn gealarmeerd. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor behandeling van het slachtoffer. Vanwege de ernst zijn ook meerdere ambulances opgeroepen.

De man is door de brandweer uit het water gehaald en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Ondanks de inzet is de 75-jarige man uit Sleeuwijk in het ziekenhuis overleden. Op veel plaatsen is het ijs onbetrouwbaar, wees dus voorzichtig als u gaat schaatsen. Ga nooit alleen, is het advies van de Veiligheidsregio’s.