Jeugdfanfare Altena in voorbereiding op ONFK

ALTENA – Op vrijdag 13 april reist JA! Jeugdfanfare Altena af naar Drachten om deel te nemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK).

Dit Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap is een jaarlijks terugkerend amateur muziekkampioenschap voor Fanfare orkesten. JA! heeft zich samen met nóg 9 fanfares ingeschreven in de 4e divisie. Deze orkesten spelen hetzelfde werk, Fùzje van Rob Goorhuis. De volgorde van optreden gebeurt door middel van loting. De 3 vakbekwame juryleden weten de volgorde van de optredens niet en beoordelen dat wat zij horen vanuit een zogenaamde ‘black box’: een zwarte tent die in het publiek is geplaatst. Hierdoor werken zij onbevooroordeeld.

Ter voorbereiding op dit kampioenschap hebben de muzikanten van JA! op zaterdagmiddag 10 maart sectierepetities onder leiding van vakdocenten. ’s Avonds geven zij een concert in ’t Rondeel in Woudrichem. Voor dit concert heeft JA! ook brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen o.l.v. Henk van Loon en het B-orkest van Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg o.l.v. Kees Treffers uitgenodigd. Het concert op 10 maart begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.