Carmen live vanuit Londen in Hollywoud

ALMKERK – Bizets klassieke Franse opera Carmen, in de overrompelende productie van Barrie Kosky met in de hoofdrol Anna Goryachova, is op dinsdag 6 maart 2018 live in Hollywoud te zien vanuit The Royal Opera House in Londen.

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de Toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875.

Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen. Bezoekers ontvangen twee consumpties en een hapje tijdens de pauze. Meer informatie en reserveren via 0183-307286 of www.hollywoud.nl.