Stichting Vlinderkind bezoekt basisscholen

WOUDRICHEM – Afgelopen vrijdag was Jack van Zijp, voorzitter van Stichting Vlinderkind, te gast op Basisschool ‘t Ravelijn en basisschool Eben Haëzer in Woudrichem.

Stichting Vlinderkind heeft de strijd aangebonden met de ongeneeslijke ziekte Epidermolysis Bullosa, ook wel vlinderziekte genoemd. De stichting zamelt onder andere geld in voor onderzoek naar genezing van deze huidziekte. Jack van Zijp vertelde de verschillende groepen op de basisscholen wat Epidermolysis Bullosa, kortweg EB, inhoudt. Het gaat om een huidziekte waarbij de hechting tussen de verschillende huidlagen verstoord is, hierdoor ontstaat blaarvorming met veel pijn en jeuk tot gevolg. Jack vertelde de kinderen op een heldere manier wat het inhoudt om met deze ziekte te leven. Hij heeft zelf een zoon met EB en weet er daardoor veel van. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk van wat hij te vertellen had.

De presentaties op de basisscholen zijn onderdeel van het project Kunst voor Vlinderkind. Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd organiseert dit project. Op 24 maart zal er een concert gegeven worden in ‘t Rondeel in Woudrichem. Tijdens dit concert is er een veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Vlinderkind. Er worden kunstwerken van lokale kunstenaars geveild. Ook hebben de leerlingen van de basisscholen speciaal voor dit project schilderijtjes gemaakt. Deze worden voorafgaand aan het concert verkocht. Een aantal van deze schilderijen wordt door een vakjury uitgekozen om ook geveild te worden.