Drugs en wapens in woning

WERKENDAM – In een woning aan het Prins Clausplein in Werkendam is dinsdagmorgen een hennepkwekerij met circa 120 planten aangetroffen.

De politie ging ter plaatse na een tip over mogelijke drugshandel vanuit dit huis. Onder leiding van de rechter-commissaris werd een doorzoeking in het pand ingesteld. Daarbij zijn nog meer drugs en diverse wapens aangetroffen. Een 45-jarige vrouw en een 15-jarige jongen zijn aangehouden. Verder zijn twee boten, een crossmotor en een auto in beslag genomen. Rond 14.50 uur werd in verband met de wapen en drugsvondsten ook een 44-jarige man aangehouden.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van drugshandel en hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).