Workshop Gansch de Gans

WOUDRICHEM – Het verhaal van de wilde ganzen in ons land is nagenoeg bekend. Vooral de zogenaamde exoten, ganzen die hier van nature niet voorkomen, veroorzaken veel overlast en schade aan natuur en gewassen.

Deze ganzen blijven hier zomers èn ‘s winters en hebben zich (oa wegens gebrek aan natuurlijke vijanden) explosief kunnen vermenigvuldigen. Natuurorganisaties zoals Brabants Landschap, zetten zich er zich voor in om deze ongewenste gasten zoveel mogelijk te weren. Met als gevolg dat er een flink aanbod van ganzenvlees is dat, wegens gebrek aan interesse door de consument, in de kliko verdwijnt. Prachtig puur natuur ekovlees gaat dus nog steeds naar de destructie.

Vandaar dat wederom gestart zal worden met de workshop ‘Gansch de Gans’ waarin deelnemers onder begeleiding van een chefkok, gezamenlijk een vier gangen menu bereiden waarin de wilde gans natuurlijk de hoofdrol speelt. Uitgangspunt is dat we nagenoeg niets weggooien! Natuurlijk worden bij de bereiding weer de The Big Green Egg’s ingezet. Zodat we naast langzaam garen en grillen bijvoorbeeld ook de ganzenborsten kunnen (warm) roken.

Datum: 4 maart
Aanvang: 13.00 uur tot ongeveer 17.30 uur
Locatie: Landgoed Hoeve Kraaiveld
Deelnemers bijdrage: € 82,50 inclusief alles dus incl. gans voor mee naar huis
Voor meer informatie kijkt u op www.kookstudioheerlijkeneerlijk.nl