Izak Koedoot blijft wethouder in Woudrichem

WOUDRICHEM – Wethouder Izak Koedoot van de gemeente Woudrichem mag blijven na zijn vertrek binnenkort naar Harskamp, gemeente Ede.

Alleen René Hoegee van AltenaLokaal reageerde op zijn verzoek ontheffing te verlenen van de verplichting als wethouder in de eigen gemeente te wonen. Hij vond het jammer dat de wethouder de keuze had gemaakt niet langer hier te blijven wonen. De wetgever heeft het volgens hem met deze ontheffing mogelijk willen maken een wethouder van buiten aan te trekken. Koedoot kan nu tot het eind van het jaar, totdat de nieuwe gemeente Altena een feit is, wethouder blijven.

Koedoot vertelde dat zijn vertrek in een stroomversnelling is gekomen omdat zijn huis in Andel veel eerder verkocht was dan hij had gedacht. Twintig jaar heeft hij, naar hij vertelde, met veel plezier in Andel gewoond.