Subsidie voor klimaatmaatregelen

ALTENA – Vanaf dit jaar kunnen inwoners van het rivierengebied subsidie krijgen van Waterschap Rivierenland als ze maatregelen treffen die hun tuin, huis of straat klimaatbestendig maken.

Het klimaat verandert: hoosbuien en langere perioden van droogte zullen vaker voorkomen. Daar moeten we ons op voorbereiden. Jij kunt ook hier zelf actie in ondernemen. Denk daarbij aan vervanging van tuintegels door planten, plaatsing van een regenton, het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in de tuin of de aanleg van een groen dak. Inwoners die daarbij met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld in een bepaalde straat, wijk, vereniging of stichting, kunnen extra subsidie krijgen.

Met elkaar zorgen we zo voor een rivierengebied dat goed voorbereid is op weersextremen als droogte, hitte en hoosbuien. Een uitdaging waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Meer informatie over de subsidieregeling is te lezen op de website www.waterschaprivierenland.nl/klimaatactief.