Verkeersonderzoek Centrumgebied Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG – Er zijn signalen binnen gekomen over de parkeerdruk in het centrumgebied van Wijk en Aalburg. Vooral op dinsdag, vrijdag en zaterdag wordt de parkeerdruk als hoog ervaren.

Om te onderzoeken of de parkeerdruk daadwerkelijk hoog is zal er een parkeeronderzoek worden uitgevoerd. Het onderzoek vindt plaats op vrijdag 26 januari, zaterdag 27 januari 2018 en dinsdag 30 januari 2018. De gemeente Aalburg heeft opdracht gegeven aan adviesbureau Buiten-Ruimte om het onderzoek uit te voeren. Het onderzoek gaat niet alleen over parkeren, maar ook over de beleving van het centrumgebied van Wijk en Aalburg.

Voor het parkeeronderzoek is het nodig om veldwerk te doen. Tijdens het veldwerk worden de kentekens van de geparkeerde auto’s in het studiegebied elk uur geregistreerd. Daarnaast wordt de bezoekers van het centrumgebied ook een aantal vragen gesteld. Deze vragen gaan over het verkeer en de parkeerdruk en ook over de beleving van het centrumgebied van Wijk en Aalburg.