Iris' Vlinderpad zeer slecht begaanbaar

WOUDRICHEM – Het Iris’ Vlinderpad, het fietspad tussen Oudendijk en Sleeuwijk dat vernoemd is naar Iris Vink die in 2011 verongelukte (Iris was toen 8 jaar), verkeerd in zeer slechte staat en is nauwelijks nog begaanbaar.

Het fietspad werd in juni 2016 geopend door Wethouder Bergsma van de gemeente Woudrichem en Wethouder Matthijs van Oosten van Werkendam. Het fietspad is speciaal aangelegd om fietsers de kans te geven om niet over de drukke Roefweg te rijden. De moeder van Iris, Astrid Vink luid opnieuw de noodklok, ‘Het is gewoon jammer dat er geen gebruik gemaakt kan worden van het fietspad door de zeer slechte staat van het wegdek en dat er geen openbare verlichting is zodat fietsen in het donker over het fietspad onmogelijk is’.

‘Zeker nu in de donkere maanden zou je hopen dat de fietsers over het fietspad een veilige route aangeboden krijgen’, aldus een teleurgestelde Astrid.’Het zou fijn zijn als de gemeente Werkendam en Woudrichem onderhoud zouden plegen aan het fietspad en dat er verlichting aangebracht zou worden, al waren het maar ‘kattenogen’.