Sluiting Cafetaria Marco

WERKENDAM – De voorzieningenrechter heeft het verzoek van de eigenaar, om Cafetario Marco open te houden, afgewezen. De gemeente gaat daarom over tot het sluiten van de cafetaria en de bovenliggende woning voor 3 maanden.

De maatregel wordt genomen om drugshandel in het pand te beëindigen. In de nacht van vrijdag op zaterdag 24-25 november vond een politie-inval plaats, waarbij onder andere harddrugs werden aangetroffen. De eigenaar van de cafetaria en tevens bewoner van de woning maakte eerder tegen het besluit van de burgemeester bezwaar. Bij de voorzieningenrechter verzocht hij via een voorlopige voorziening om de cafetaria open te houden.

Deze week heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan. Daarin wijst de rechter de voorlopige voorziening af. Het pand wordt maandag 22 januari gesloten.