AED apparaat vernield in Rijswijk

RIJSWIJK – De EHBO afdeling Giessen-Rijswijk heeft op 18 januari aangifte gedaan van vernieling van het AED-apparaat. Een Automatische Elektrische Defibrillator (red.) kan levensreddend zijn bij een persoon met een hartritmestoornis .

Een lid van de EHBO vereniging kwam tot de ontdekking dat er door vuurwerk schade is aangebracht aan de AED kast in Rijswijk. Het apparaat lag op de grond, het tasje met toebehoren is deels verbrand, en het beademingsmasker wat erin zit is kapot.

De gemeente Woudrichem en de Stichting Reanimatie en AED onderwijs Altena zetten zich al jaren in voor een dekkend AED-netwerk in onze gemeente, en voor voldoende geschoolde hulpverleners. De verenigingen en de gemeente Woudrichem wil graag weten of er iemand is die iets gezien of gehoord heeft wat kan leiden naar de dader(s). Mocht u diegene zijn die er meer van af weet dan kunt u contact opnemen met de vereniging of u kunt bellen met de gemeente Woudrichem.