42-jarige Werkendammer in zijn huis aangehouden

WERKENDAM – De politie heeft donderdagochtend in een huis in Werkendam een 42-jarige man aangehouden na een inval.

Ze hadden verschillende anonieme tips gehad dat er in het huis wapens zouden liggen. In de woning lagen 2 alarmpistolen, 1 luchtdrukwapen, verschillende soort munitie, een stroomstootwapen en hulzen van granaten. Ook is er een kleine partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Vanwege de granaathulzen werd uit voorzorg ook de Explosieve OpruimingsDienst ingeschakeld. Ook zijn er in overleg met de milieupolitie verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. Daarnaast werden ook 3 afgeschoten vogels meegenomen en in de auto van de man lag een dode ree.

Verder kwam de politie twee, vermoedelijk, gestolen praatpalen van de ANBW, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen. De man had ook nog drugs in zijn huis liggen. Het gaat daarbij om kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht.