Brand door vuurwerk, verdachte aangehouden

WERKENDAM – Een schuur aan de Lozestoep in Werkendam is woensdag 27 december 2017 vermoedelijk door zwaar afgestoken vuurwerk in brand gevlogen.

Rond 21.35 uur werd een gemeld dat de schuur in brand stond. De 96-jarige bewoner werd door een omstander gewaarschuwd en uit zijn woning gehaald. Terwijl brandweerlieden bezig waren met bluswerkzaamheden, werden de agenten ter plaatse aangesproken door omstanders. Zij vertelden dat ze harde vuurwerkknallen gehoord hadden. De ruiten trilden daardoor. Ze waren naar buiten gegaan. Een van hen herkende de man die het vuurwerk aan het afsteken was.

Volgens de getuige had die man een PVC pijp vastgemaakt aan een paaltje. Agenten hebben vervolgens de door de omstanders bedoelde 43-jarige man in zijn woning in Werkendam als verdachte aangehouden.