Vernieling toegangsdeur winkel door explosief

WERKENDAM – De ruit van de voordeur van een winkel aan de Hoogstraat is zondagavond door een explosief vernield. De politie neemt de zaak zeer serieus en is op zoek naar de dader.

Zondag 17 december 2017 werd omstreeks 20.45 uur een explosief tot ontploffing gebracht wat tegen de voordeur van een winkel was bevestigd. Door de explosie ontstond veel rookontwikkeling en ging de ruit kapot. Glassplinters kwamen in de zaak terecht. Er raakte niemand gewond. De vandaal is vermoedelijk gevlucht via de Koningssteeg. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en is op zoek naar meer getuigen. Ten tijde van de ontploffing was in de bovengelegen woning niemand aanwezig.

Burgers die tips hebben over deze explosie kunnen dit doorgeven via de politieapp, het meldformulier op politie.nl/melden, via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.