Krachtenbundeling in Werkendamse binnenvaart

WERKENDAM – Damen Shipyards Group en Concordia Group bundelen hun krachten in de binnenvaart.

De twee partijen hebben op 15 december een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel om met de bouw van, en de handel in binnenvaartschepen, voortaan samen door te gaan als Concordia Damen Shipbuilding. Concordia is sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief, en inmiddels ook al tien jaar internationaal. De bedrijfsidentiteit van Concordia zal in het nieuwe samenwerkingsverband blijven bestaan. De nieuwbouwcapaciteit wordt door de samenwerking vergroot.

Damen vierde dit jaar haar 90e verjaardag en in vrijwel alle sectoren van de maritieme industrie actief. Damens binnenvaartteam, onder leiding van Product Director Inland Waterway Transport Simon Provoost, verhuist van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantoor van Concordia in Werkendam.