Sfeervol Galaconcert JA! Jeugdfanfare Altena

HANK – Afgelopen zaterdag hebben de muzikanten van JA! in ‘t Uivernest in Hank hun eerste galaconcert gegeven.

De organisatie van dit concert heeft in de vooraankondiging niets te veel gezegd: het was verrassend en vernieuwend. De presentatie van deze avond was in handen van de jonge Carlo van der Meijden die dit vakkundig en met een kwinkslag deed. Ook het live interview met zijn alter-ego over het ontstaan en het eerste jaar van JA! was leuk van opzet. Nadieh Schouten soleerde prachtig op haar bugel met het werk Emerald Skies. Naast het podium waren er ‘huiskamers’ ingericht waar ook in de pauze het publiek vermaakt werd door o.a. een kwintet samengesteld uit JA!-muzikanten.

Het programma na de pauze werd hervat met een verrassende act van de 4 slagwerkers van JA!. Zij zijn belangrijke muzikanten in het orkest, maar nooit in het zicht acterend. Vanavond werden zij voor het voetlicht gebracht met ‘Splitting the drums’. Eén drumstel was uit elkaar gehaald en per slagwerker werden 2 onderdelen ervan bespeeld, waardoor er toch één muziekwerk te horen was. De avond werd besloten met de meezinger van menig concert: ‘Land of Hope and Glory’. JA! kan terugkijken op een geslaagd galaconcert.