Biesboschzwemmers werken aan vorm

WERKENDAM – Het weekend voor de clubkampioenschappen hebben de Biesboschzwemmers aan twee wedstrijden deelgenomen.

In Andel kwamen twaalf zwemmers aan de start van een minioren en junioren wedstrijd en in Vlaardingen kwamen Paul en Annette Wijnja aan de start van een masterswedstrijd. In Andel kwamen zwemmers tot en met dertien jaar aan de start en bijna alle zwemmers wisten nieuwe toptijden te zwemmen. Margonda Versluis en Romée van Rossem wisten drie persoonlijke records te zwemmen. Margonda deed dit op de 50 en 100 schoolslag en 50 vlinderslag, terwijl Romée dit realiseerde op de 50 vlinderslag en 100 school- en wisselslag. Celine Besselink, Chimène Huisman, Jurrian Verheij en Tess Vonk bleven daar met twee nieuwe toptijden niet veel op achter. Celine en Chimène waren sneller dan ooit op de 100 schoolslag, terwijl Chimène ook nog halverwege haar 100 schoolslag sneller was dan ooit. Voor Celine was de tweede verbetering op de 50 vlinderslag. Jurrian verbeterde zich op de 100 school- en wisselslag en Tess wist zich te verbeteren op de 50 vlinderslag en 100 schoolslag. Yara Besselink, Lars de Kooter en Rens Lisman wisten allen één persoonlijk record te zwemmen. Yara kwam alleen op de 100 vrije slag aan de start en zij wist haar tijd aan te scherpen. Rens was sneller dan ooit op de 50 rugslag. Lars had drie records kunnen hebben als hij niet uit de uitslag was gehaald op de 100 schoolslag. Hij was halverwege en aan het einde sneller dan ooit, maar op de 50 vlinderslag was hij wel sneller dan ooit.

Paul en Annette zwommen in Vlaardingen naast elkaar een 400 meter vrije slag. Annette is de betere lange afstandzwemmer van de twee en dat bleek ook deze middag. Annette zwom een keurige race en was uiteindelijk maar een seconde langzamer dan haar beste tijd, maar ze was wel zeven seconden sneller dan in maart van dit jaar. Paul zwom zijn eigen race en hij wist een keurige race te zwemmen. Hij bleef binnen de vijf en een halve minuut en hij gaf maar negen seconden toe op Annette. Annette zwom nieuwe records op de 200 en 400 meter en Paul deed dit op de 400 meter.

Het komende weekend staan de clubkampioenschappen op het programma en dan zullen bijna alle leden aanwezig zijn om snelle tijden te realiseren en uit te maken wie de besten zijn. Voor een deel van de vereniging zal het de eerste wedstrijd zijn sinds zij lid zijn geworden van de Biesboschzwemmers.