Burgemeester reikt Waarderingspenningen uit

WERKENDAM – Donderdag 7 december 2017 ontvingen 5 vrijwilligers de waarderingspenning van de gemeente Werkendam uit handen van burgemeester De Boer. De bijeenkomst vond plaats in de raadzaal.

Elk jaar reikt de gemeente Werkendam waarderingspenningen uit aan vrijwilligers. Deze worden toegekend als blijk van waardering voor vrijwilligersactiviteiten in de breedste zin van het woord. In 2017 gebeurt dat voor de 14e keer. De aanvragen voor de waarderingspenningen zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Deze commissie Waarderingspenning heeft 5 verzoeken gehonoreerd.

De volgende personen ontvingen een een Waarderingspenning: De heer Chris Admiraal (59 jaar) uit Werkendam, mevrouw Jeanette de Heer – Paans (53 jaar) uit Werkendam, de heer Lodewijk van Oord (69 jaar) uit Werkendam, de heer Martien Wintermans (79 jaar) uit Hank en de heer Wim Kuipers (76 jaar) uit Sleeuwijk.

In maart 2004 heeft de gemeenteraad besloten een waarderingspenning voor vrijwilligerswerk in te stellen waarbij per kalenderjaar maximaal vijf penningen worden uitgereikt. De waarderingspenning is een cirkelvormig object met een diameter van vijf centimeter, verzilverd geoxideerd.